Shaolin Volwassenen

Inschrijven Proefles

Shaolin (jong-)Volwassenen

Elke training houden wij ons voornamelijk bezig met Taolu (vormen/stijlen). Dit zijn eeuwenoude traditionele vormen uit het Shaolin klooster in China. Deze shaolinvormen dienen uiteindelijk voor het in routine brengen van de diverse gevechtstechnieken die de verschillende vormen bevatten.Tevens bestaan er jaarlijks evenementen/workshops van Shaolin Kungfu monniken uit China die Nederland bezoeken en waar leerlingen aan kunnen deelnemen.


Mind and Body

In het algemeen hebben (jong-)volwassenen vaak een stap voor als het gaat om fysieke kracht. Dit komt goed van pas bij de volwassenengroep. De trainingen zijn vaak inspannend van aard met als doel om de lichamelijke vaardigheden te verbeteren waaronder lenigheid, kracht, motoriek, conditie en discipline. Shaolin is voor elk niveau toegankelijk want wij geloven in progressie op eigen tempo. Tegelijkertijd vergroten wij de innerlijke kracht door middel van Shaolin Qi Qong (ademhaling, balans, meditatie).


Zelfverdediging

Ook worden er gevechtapplicaties (Shaolin Chin Na) gegeven om zodoende je weerbaarder te maken. Shaolin Kungfu is niet zomaar een sport maar een krijgskunst dat o.a. ontwikkeld is in oorlogstijden. Omdat bij volwassenen de kracht en felheid in conflicten feller van aard kunnen zijn is het zo dat onze (jong-)volwassen leerlingen op die kracht en felheid voorbereid moeten zijn. Bij deze gevechtsapplicaties moet men denken aan onder andere, stoot- en traptechnieken, klemtechnieken (Shaolin Qin Na) en hardeningsoefeningen voor het lichaam.

Spreekt dit je aan? Kom dan langs voor een GRATIS proefles!

Actiefoto van Remy
  • Maandag: 19:00 - 20:30
  • (m.u.v. schoolvakanties en feestdagen)