Over Ons

Inschrijven Proefles

Over Art of Shaolin


“To not prepare is the greatest of crimes; to be prepared beforehand for any contingency is the greatest of virtues.”

Art of Shaolin is van mening dat sport van groot belang is, ongeacht je leeftijd, geslacht, religie of afkomst. Je komt binnen als individu maar zult al snel deel uit maken van een zeer hechte groep. Samen met veel inzet, discipline en passie bouwen wij aan een sterk fundament.

Shaolin Kungfu is veelzijdig en is daardoor voor elke nieuwe leerling een verijking voor zijn/haar persoonlijke doelen. Bij Shaolin Kungfu spreken wij vaak over lichaam en geest en deze in balans brengen. Lichaam en geest kunnen soms tegenpolen zijn: je geest kan namelijk meer willen dan wat je lichaam aankan en daarom is het belangrijk om die balans te vinden.

In tegenstelling tot Shaolin Kungfu wat een levenswijze is en zich meer focust op weerbaarheid en de kracht van je tegenstander gebruiken, is Sanda een vechtsport dat zich concentreert op het snel en efficient uitschakelen van je tegenstander binnen een setting van regels.

Bij ons tref je dus beide disciplines aan dat zorgt voor een geheel plaatje: rust en onstpanning gecombineerd met wilskracht en fysieke groei om jezelf te pushen naar een hoger niveau.
Art of Shaolin streeft er naar om haar leerlingen bewust te maken van hun natuurlijke kracht en aanleg en deze door middel van de Shaolin Kungfu en/of Sanda trainingen te versterken en te accentueren. Hiermee creëer je een sterkere, leniger en fitter lichaam dat uiteindelijk zorgt voor een betere concentratie en gelukkigheidsgevoel.

Ik garandeer elk persoon die bij ons komt trainen dat zij dit alles zullen ervaren middels de trainingen, want ik geloof er sterk in dat je echt geluk zelf creëert. Je instructeur vergezelt je alleen maar op je weg naar een betere ik.

Doel & Missie

De instructeur, Redouan Baktit, streeft er naar om een bijdrage te leveren aan de sportontwikkeling en sportervaring van zijn leerlingen zoals de vele meesters die hem hebben onderwezen een bijdrage hebben geleverd aan hem. Het strookt niet met de visie van Art of Shaolin om door middel van deze sport geweld te verspreiden. Integendeel, het is juist de bedoeling om leerlingen goede normen en waarden mee te geven wat past bij Shaolin Kung Fu en Sanda. Kortom: er wordt naar zowel mentale opvoeding als fysieke progressie gestreefd.

Ben jij benieuwd naar onze trainingen? Wacht dan niet langer en schrijf je nu in voor een GRATIS proefles.

Tot dan!
Foto genomen op het Shaolin NK 2018. Onze leden wonnen vele prijzen! Respect voor alle deelnemers.